vrijdag, januari 02, 2015

Dag 213 Zelfverantwoordelijk zijn, zo PsychoLogisch?


Een Psycho-Logische volgorde is in Jezelf leren begrijpen hoe je Psyche gecreëerd wordt in een proces door de tijd heen. Door de omgeving, de ouders, de onderwijzers, het systeem in het geheel. Daarom is het belangrijk - als je om jezelf, om Leven en om andere Levende Wezens geeft – dat je jezelf effectief toepast. Zodra je dit weet kun je wat je deed anders doen. Dus: 'kun je - zodra je weet, dat wat je deed -dan anders doen'?

Door heel deze cursus heen is het belangrijk dat je probeert om geen vooropgezette meningen (vooroordelen) te gebruiken of op te leggen over jezelf en jouw wereld. Deze cursus gaat over het bevragen van deze vooroordelen en over het begrijpen van hoe we ertoe gekomen zijn om deze te creëren. 

In mijn blog van dag 212 beschrijf ik na een periode van 14 jaar ben ik therapie vrij, - conclusie - ik heb mezelf verantwoordelijk gemaakt voor mijn Welzijn. Naast reguliere Therapie kwam het begrip Karma op mijn pad. Na enig speurwerk zo dacht ik, had ik in vorige levens levens-lessen laten liggen die ik in DIT leven heb/had uit te werken. 

Door niet langer buiten mezelf te wijzen en anderen niet langer verantwoordelijk te maken kwam ik ook in contact met Desteni. Ik ga hier niet de discussie aan over welke therapie vorm beter was of een andere vorm die minder goed bij me aansloot. 

Essentieel voor de omslag in mijn denken is geweest dat: 'Ik ben zelf mijn wereld gaan bevragen'. Los van het feit wat anderen vinden en menen te weten heb ik mezelf verantwoordelijk gemaakt voor mijn woorden, gedachten, gevoelens en emoties, meningen, veronderstellingen, aannames enz. die in MEZELF leven in reactie op gebeurtenissen in mijn leven. 

Dit is een kritiek punt - 'aangezien we/ik ertoe neigen om veel aan te nemen over onszelf en onze wereld, wat niet dient in het ondersteunen van ons begrip en onze mogelijkheid tot het nemen van verantwoordelijkheid, maar ons er eerder toe aanzet om gevangen te raken in de vooroordelen die ons beperken in het bevragen en veranderen van onze realiteit'. Deze realiteit/mind ben je binnen je wezen Zelf.

In de DIP Lite FREE self-empowerment cursus gaan we je tonen dat jij de enige bent die, in feite op elke manier, de wereld creëert precies zoals het is. Al het positieve en negatieve komt van binnenuit en je weet niet eens dat je het feitelijk aan het doen bent. 

Zodra je dit weet kun je iets wat je deed anders doen. Dus: 'kun je zodra je weet dit wat je deed anders doen'?

Zolang dit punt onbekend blijft en je niet weet dat je de wereld creëert, kun je het niet veranderen en alleen door exact in detail te begrijpen hoe je het doet, zul je in staat zijn om jezelf te machtigen om werkelijk een verschil te maken. 

Daarom is de Desteni I Process Lite een essentiële cursus voor iedereen die zich in dit stadium gerealiseerd heeft dat we de wereld moeten veranderen; een wereld die ogenschijnlijk verloren is en waaraan wij maar weinig lijken te kunnen doen. Wanneer je de cursus afrondt, zul je in feite het vermogen hebben om, als jezelf, de wereld te veranderen en dat is waar iedereen, in zijn diepste wezen, eigenlijk naar verlangt.

Het doel van deze cursus is om jezelf zodanig te gaan begrijpen dat je tegen het einde van de cursus precies weet hoe de realiteit die je dus zelf manifesteert gecreëerd wordt - zowel gezien vanuit je eigen deelname als vanuit de deelname van iedere ander aan deze realiteit - zodat de apathie die bestaat - dat er ogenschijnlijk niets is dat we kunnen doen aan hoe we bestaan als mensen of aan de aard van het mens zijn - aangepakt kan worden zodat we ons kunnen realiseren dat we in feite allemaal bekwaam, toereikend en verantwoordelijk zijn en dat jij degene bent die beslist wie je bent, wat je toelaat in de wereld en hoe je bestaat. Hierin zullen we deze zeer specifieke, Psycho-logische volgorde aanhouden. De cursus is kosten vrij en vraagt inspanning van jezelf om je wereld te bevragen. De Nederlands sprekende coach/buddy begeleidt je gedurende dit schrijfproces en ondersteunt je effectief bij eventuele vragen.

https://www.lite.desteniiproces.com
1 opmerking:

  1. Zodra je dit weet kun je iets wat je deed anders doen. Dus: 'kun je zodra je weet dit wat je deed anders doen'?

    BeantwoordenVerwijderen