dinsdag, april 22, 2014

Dag 'vijf voor twaalf' Dagelijks schrijf ik een blog. Hiervoor ben ik op zoek naar mensen die bereid zijn dialoog aan te gaan. Dagelijks wil ik minimaal één iemand uitnodigen tot medewerking. Lees dan verder.


Dagelijks schrijf ik een blog waarin ik mijn gedachten, gevoelens en emoties 'verwijder' via zelfvergeving naar zelfoprechtheid. Dit vanuit het uitgangspunt dat wij als mens alles wat we weten ergens door observatie hebben geleerd. Mijn vraag in hoeverre ben jij je hiervan bewust. Dat hetgeen je hebt geleerd uit observatie en als ervaring als gedachte hebt opgeslagen binnen jezelf? Aan mijn schrijfproces datz even jaar duurt wil ik een dimensie toevoegen. 'Iets toevoegenin de vorm van de bereidheid tot dialoog aangaan'. Dus - 'hoe geef je leven betekenis' - 
Hoe doe jij wat je doet en hoe je betekenis aan je dag geeft. Wat vind je belangrijk? Vind je er iets van dat ik dagelijks mijn blog schrijf en dit open deel op facebook en heb je hier een mening over? En zou je deze mening willen delen? Ik geef betekenis aan mijn dag door dagelijks te schrijven waardoor ik meer vragen en antwoorden krijg die ik Zelfoprecht kan vergeven.

Uit onderzoek is ook gebleken dat mensen die creatief zijn vaak twijfelen aan betekenis geven. Mijn vraag voor vandaag: 'hoe geef jij betekenis aan de manier waarop je je dag betekenis' geeft? Maar de belangrijkste vraag is 'waarom doe jij eigenlijk wat je doet - hoe je doet'........

Mijn idee dat iemand iets schrijft over dit thema en dat dit document dagelijks groeit. Beginpunt hieraan is de weg die dit document gaat en de aanvulling die erin geplakt wordt. Met of zonder een plaatje. Publiek of anoniem. Jij beslist zelf. Dialoog aangaan kan vooral ook in de vorm van een PB sturen aan iemand waarvan je denkt dat degene wel meeschrijft. 
capital s
Stimulatie

Wat is een ervaring? 
Het is een simulatie aan de hand van een stimulatie.

Het bepaalt wat je wordt in deze wereld, wat je studeert. 
Het bepaalt wat je leest. 
Het bepaalt wat je kijkt op TV. 
Het bepaalt wat je eet. 
Het bepaalt wanneer je sex hebt. 
Het bepaalt wanneer je masturbeert. 
Het bepaalt wat je gelooft. 
Het bepaalt wie je 'God' is. 
Het bepaalt... religie, eten, kleding, huis - noem maar op. Het bepaalt alles wat er bestaat in je hele bestaan. 
Het bepaalt al je keuzes. 


Het bepaalt waarom je in een relatie bent. 
Het bepaalt waar je in een relatie bent. 
Het bepaalt wanneer je in een relatie bent. 
Het bepaalt wat je koopt. 
Het bepaalt waar je koopt. 
Het bepaalt wanneer je het doet, hoe je het doet. 
Het bepaalt wat je wordt in deze wereld, wat je studeert. 
Het bepaalt wat je leest. 
Het bepaalt wat je kijkt op TV. 
Het bepaalt wat je eet. 
Het bepaalt wanneer je sex hebt. 
Het bepaalt wanneer je masturbeert. 
Het bepaalt wat je gelooft. 
Het bepaalt wie je 'God' is. 
Het bepaalt... religie, eten, kleding, huis - noem maar op. 
Het bepaalt alles wat er bestaat in je hele bestaan. 
Het bepaalt al je keuzes. 
Wat zegt het label dat men opplakt over de oorspronkelijk inhoud?
Alles in je leven bestaat als één woord.
Wie je bent, is wie je nu bent vanwege hoe het gestimuleerd is. Alles wat je gelooft, elke religie en elk boek wat je leest is een punt van stimulatie. Elke filosofie die bestaat is een punt van stimulatie. De hele wetenschap is een observatie van stimulatie. Wetenschap is niets bijzonders! Het zijn mensen die gestimuleerd zijn om stimulatie te bestuderen - en daarmee in overeenstemming schrijven ze hun observatie van stimulatie op. Dat noemen we wetenschap!
Zelf ben ik voorstander dat ieder mens gelijke kansen krijgt en in staat is om zijn wezen primair te kunnen verzorgen. Het 'nature nurture'- principe, een begrip dat binnen de hulpverlening wordt gehanteerd om dit te verduidelijken. Binnen de hulpverlening worden mensen gediagnoticeerd op hun ervaringen getoetst en binnen het systeem dat getoetst wordt aan de DSM 5 criteria. Volgens dit handboek van de psychiatrie krijgt men als klant een behandeladvies en behandeling aangeboden. Volgens deze criteria wordt dan aan de zorveverzekeraar gefactureerd conform vooraf vastgestelde prijzen. Een van deze labels heb ik sindskort opgeplakt gekregen. Nu weet ikzelf ook wel dat een label niets alles zegt over wie ik in wezen ben. Maar het nurture natur principe en levensloop kan ik er wel in terugzoen. Met name emotieregulatie en indrukken verwerkingstijd onderstreep ik als mezelf. Of een andere opvoedingsstijl beter gepast had? 

Daarnaast ben ik voor een leefbaar inkomen gegarandeert voor iedereen. In eenheid en gelijk dat ieder mens gelijke kansen krijgt om vanuit deze eenheid de mogelijkheid gegarandeerd te krijgen. Ik ben er ook voor dat mensen die kinderen willen op de hoogte dienen te zijn van de consequenties die hieraan verbonden zijn. Voor veel heb je in Nederland een certificaat, vaarbewijs, diploma of bewijs van goed gedrag nodig. Kinderen opvoeden kan zomaar. Als wens of behoefte kinderen opvoeden vraagt om basisinformatie die ouders best willen doornemen. Zo denk ik dat dit zomaar zou kunnen.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Jan ik raad je aan je voorlopig met jezelf bezig te houden in de Reis naar Leven blogs. Dus stel de vragen aan jezelf en schrijf over jezelf. Wat betreft de eerste zin hier, stel ik voor dat je het woord 'vertaal' vervangt door 'verwijder door toepassing van zelfvergeving in zelfoprechtheid' om een accurate beschrijving van het proces weer te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Hoi Martijn ik hou me met mezelf bezig in de vragen die ik mezelf stel in de vorm van dagelijks schrijven. Bedankt voor je aanvulling.

  BeantwoordenVerwijderen