zondag, april 13, 2014

Dag 38 zorgeloos en 'wat zich werkelijk afspeelt in HIER'.

Ik vrees mijn eigen angst. Bedenksels van mijn geest de vrees aan het gebrek aan zorgeloosheid die in mezelf bestaat. Ik heb dit in mezelf geaccepteerd en toegestaan. In feite ben ik hierdoor één en gelijk met deze negatief geladen energetische/beweging/reacties binnenin en als mezelf.

Één en gelijk met angst, de angst om 'zorgeloos' te zijn. Dus om deze emotie (angst) te ontdoen van haar negatieve lading - de gedachte dat ik niet 'zorgeloos' kan zijn - neem ik verantwoordelijkheid door deze angst te identificeren als negatieve ervaring in en als mezelf.

Binnen de gezinssituatie ontbrak 'zorgeloosheid'. De sfeer was gespannen. In mijn beleving negatief geladen. Onvoorspelbaar waardoor ik alert en waakzaam op mijn hoede was voor 'dreigend onheil'. Deze sfeer was verwarrend. Het ontbrak aan warmte en steun. Ik wou dat het gezellig, voorspelbaar was en ontspannen.

Om mijn onveilige gevoel en behoefte aan veiligheid te benaderen ging ik strategieën bedenken in de vorm van typetjes. Ik nam de verantwoordelijkheid voor een zorgeloze sfeer op me door clownesk gedrag te vertonen om de aandacht van 'onveilig naar zorgeloos' om te buigen.

Onveilig is negatief geladen en zorgeloos positief geladen energie. Onnatuurlijk balancerend tussen beiden heb ik mijn mind en reacties ontwikkeld die zichtbaar worden binnen intieme relaties met een vrouw.

Omdat ik als adolescent en kind afhankelijk was van deze onveilige sfeer ging ik niet Zelfoprecht gedrag, gedachten en gevoelens ontwikkelen die tijdens gebeurtenissen in mijn leven geactiveerd worden. In wezen heb ik me in mijn wezen als afgewezen ervaren waardoor mijn gedrag ook voor mezelf vaak onvoorspelbaar werd.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik mijn tekort aan zorgeloze aandacht, een tekort waarvan ik denk dat een ander (extern) dit in mij dient te voeden, heb aanvaard. Ik realiseer me dat ik dit tekort intern in mezelf energetisch voed.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik anderen verantwoordelijk maak voor mijn tekort aan 'zorgeloze' aandacht. Op de momenten dat ik me tekort gedaan voel wil ik mijn partner controleren zodat ik weet dat mijn behoefte later weer gevoed wordt.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik mijn partner verantwoordelijk heb gemaakt voor mijn tekort aan zorgeloze aandacht en veilige grenzen. De grens die ik verwacht is dat anderen mij koesteren op de momenten dat ik dit wenselijk acht.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik de grens die mijn partner geheel legitiem bepaalt ten aanzien van haar bezigheden niet respecteer in mijn eigen belang en de verwachting aan zorgeloze koestering.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat als mijn partners zorgeloos, ontspannen en warme bezigheden zonder mij ondernemen mij dit angstig maakt omdat ik denk dat ik hierdoor aan deze aandacht tekort kom.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik op de momenten dat ik aandacht verwacht ik de behoeften van anderen uit het oog verlies en anderen gelijke aandacht ontzeg, de aandacht aan om samen spontaan, zorgeloos en warme leuke dingen te ondernemen.

In mijn relatie met een vrouw in HIER wil ik dat zij bij voorkeur meereist in mijn binnenzak. Hierdoor is ze bij mij en er voor mij. Zodra zij afwijkt van dat wat ik wens/mijn behoefte aan aandacht afwijst wordt ik onredelijk en ga eisen dat ze alleen met mij samen dingen doet.

Ik wil mijn leven leiden. Door mijn claim gedrag blijf ik alleen achter. Ik wil echter gezelligheid, warmte en zorgeloos samen zijn. Ik wil echter mijn leven samen met iemand leiden en zal daarvoor eerst voor mezelf zorg moeten dragen.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik vanuit mijn mind en automatische reacties mensen benader en afstoot, vrouwen die mij aanbieden zorgeloos, warmte en gezelligheid te willen delen.

Wat zich dus werkelijk afspeelt in HIER zijn oude plaatjes, geactiveerd in HIER. Dus in de vorm van en alles wat ik aan dualisme ervaar is van de mind. Om mezelf te onderzoeken op tegenstellingen in mezelf die ik in anderen waarneem als van mezelf in hen. 'Als van mezelf in hen'.

Maar wat ik in anderen waarneem speelt zich af in mezelf als mezelf in anderen. Wat mij weerhoudt om daadwerkelijk HIER te zijn, zijn mijn negatief geladen ervaringen die gestalte krijgen mijn reactie in de vorm van aantrekken en afstoten testen, testen op loyaliteit.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik heb verzuimd om mensen vanuit Zelfoprechtheid te benaderen. Hierdoor benadeel ik hen. De laatste week ga ik ervaringen aan. Ik ben aanwezig in HIER. Ik beluister wat er gebeurt en reageer meer vanuit gewaarzijn.

2 opmerkingen:

  1. Mooi gedaan! Probeer zelfvergevingen aan elkaar te 'lassen' - in elkaar over te laten gaan - als bijvoorbeeld:

    Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik anderen verantwoordelijk maak voor mijn tekort aan 'zorgeloze' aandacht - en hierin vergeef ik mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik op de momenten dat ik me tekort gedaan voel mijn partner wil controleren zodat ik als mijn geest/ego weet dat mijn behoefte later weer gevoed wordt.

    Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik mijn partner verantwoordelijk heb gemaakt voor mijn tekort aan zorgeloze aandacht en veilige grenzen - en binnen dat vergeef ik mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat de grens die ik verwacht is dat anderen mij koesteren op de momenten dat ik dit wenselijk acht.

    Verder zou ik er niet vanuit gaan / jezelf wijsmaken dat je aanwezig bent in het Hier want dan wordt het weer een programma in zichzelf in afgescheidenheid van jezelf. Dit wat we doen met het 7 jarige proces naar Leven is om werkelijk te zien wat hier is - we moeten alle wezens worden die in feite hier zijn - in programma, omdat we verspreid zijn als de EEN in vele delen. Dit is de sleutel om het fysiek te zien en hierin zelfvergeving --zelfoprechtheid en uiteindelijk - wanneer/als we in werkelijkheid alle wezens zijn als het fysiek - gezond verstand.

    BeantwoordenVerwijderen