dinsdag, maart 11, 2014

Dag 18 Positief ervaren gewaarzijn

Op de vraag van mijn Buddy, schrijven Lite Desteni I Proces, of ik de laatste dagen een positief geladen ervaring/beweging/reactie heb gehad. In het kader van mijn weg naar Zelfoprechtheid beschrijf ik een ervaring. Ik realiseer me ook dat ik primair en vaak focus op negatieve gedachten. An sich ben ik blij met haar feedback om een positeif geladen ervaring/beweging/reactie te beschrijven. Ik vind het prima om hier bij stil te staan.

Afgelopen weekend bezocht ik met mijn vriendin een plek aan het water. Ik kom hier al lang en ken inmiddels veel van de vaste bezoekers. Er hangt hier een beleving die veilig aanvoelt. Vroeger schaamde ik me voor mijn naaktheid. Met name mijn benen vond ik te dun. Dit heb ik hier overwonnen. Ook door de contacten en gesprekjes met andere nudisten. Gesprekken over uiteenlopende thema's. Van religie, via filosofie en Tai Chi naar de zwarte zwanen die er rond zwemmen. Er hangt hier een fijne sfeer.

Beiden van de rust genietend en de kwakende eendjes zaten we een beetje voor ons uit te staren. Een van de bezoekers die voorbij kwam begon spontaan een gesprekje met ons. Ik introduceerde hem aan mijn vriendin waarop hij mij omschreef als een aardige en lieve man. Mijn vriendin bevestigde hierop zijn woorden volmondig met 'ja'. Oeps, blij verrast van hun woorden ervaar ik een soort blijdschap binnen mezelf.

Wat ik fijn vind aan dit compliment is dat ik me gehoord voel en serieus genomen. Dat hij de tijd neemt om mij/ons dit ongevraagd te vertellen. Dat hij dit doet met aandacht en op respectvolle wijze.

Goed dat ik hier even bij stil kan staan en een positieve ervaring benoemen. Natuurlijk doet de zon me ook goed. Het is ook rustgevend om meer te focussen op prettige ervaringen. Gewaarzijn van de mooie natuur, de stralende ogen van mijn vriendin en de complimenten die ik krijg van haar en van de man.

De laatste jaren heb ik me terug getrokken en in een sociaal isolement geleefd. Ik kwam wel op het strandje. Deed boodschappen en kookte mijn maaltje iedere dag. Maar echte contacten waren minimaal. Wel korte gesprekjes op straat met passanten, familiebezoekjes en verjaardagen van familieleden.

Naar feestjes gaan van vrienden of op stap gaan, dit deed ik niet meer. Dit uit schaamte en schuldgevoel voor de fouten die ik in mijn beleving heb gemaakt. Ik had toch niets te vertellen. Zo dacht ik.

Inmiddels was ik ook alles kwijt geraakt. Sociaal, maatschappelijk en psychisch lag alles overhoop in mijn leven. Dan voelt het desondanks goed om mensen te ontmoeten die positief zijn in hun commentaar. Ik realiseer me ook dat ik uiteindelijk deze staat van gewaarzijn in mezelf heb vrijgemaakt. Dit door een keuze te maken en angsten aan te gaan. Geen makkelijke maar wel noodzakelijke weg om ZELF te bewandelen. Dit schrijven en open zijn ondersteunt me goed hierbij.

Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik mijn goedheid zolang verborgen heb gehouden voor de buitenwereld. De meeste mensen die ik nu spreek zijn positief over mij.

Ik vergef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben dat ik voorbij aan mijn sociaal isolement mijn kracht heb verontachtzaamt uit schaamte voor kritiek en afwijzing.

Ik vergeef mezelf toegsteaan en aanvaard te hebben dat ik mijn kwetsbaarheid en pijn heb gezien als negativiteit binnen mij.

2 opmerkingen:


 1. Wat jij gewaarzijn noemt is in feite bewustzijn. ‘Gewaarzijn dat het goed is’ dat duidt er op dat het hier een perceptie betreft. Perceptie ‘dat het goed het’ is een interpretatie van de werkelijkheid en geen gewaarzijn maar bewustzijn want bewustzijn beweegt altijd tussen twee tegengestelden, zoals ‘goed’-’fout’, ‘juist’-’verkeerd’ en ‘positief’-‘negatief’. Je moet jezelf stoppen in de vorm van wat je geworden bent als entiteit genaamd 'bewustzijn'. Want bewustzijn is waar je jezelf hebt gecreëerd in een systeem, het is een reflectie van jezelf. Hier zal ik een aantal zelfvergevingen met je wandelen.
  Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben te geloven dat er een beleving hangt die veilig aanvoelt en een fijne sfeer in plaats van me te realiseren dat dat de projectie is van een beleving die ik in mezelf oproep n.a.v. van de plek.

  Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben te geloven dat de andere bezoeker spontaan een gesprekje met ons begint in plaats van me te realiseren dat ik niet kan weten of het spontaan was of met voorbedachte rade.

  Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben blij verrast en met blijdschap te reageren op hun woorden die ik hoor in plaats van de woorden bij hun te laten en me te realiseren dat de woorden spreken van hun gevoel, niet van mij - en hierin vergeef ik mezelf niet toegestaan en aanvaard te hebben te zien, realiseren en begrijpen dat zolang en wanneer ik een ervaring heb op iets/iemand dat ik afgescheiden ben in en als mezelf.

  Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben niet te zien, realiseren en begrijpen dat reageren een functie is van mijn bewustzijnssysteem.

  Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben een nieuwe draai te geven aan de gevoelsreactie tot gehoord te zijn geworden en serieus te zijn genomen in plaats van me te realiseren dat ik dit volstrekt los van de realiteit zelf fabriceer naar aanleiding van wat is gezegd.

  Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben niet te zien, realiseren en begrijpen dat ik nu in plaats van zoals voorheen negatief te reageren op de werkelijkheid en op mezelf de manier gevonden heb om positief te reageren en te interpreteren en voort te borduren op de realiteit.

  Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben niet te zien, realiseren en begrijpen dat ik de elementen uit de werkelijkheid bij elkaar voeg waarmee ik mezelf in staat stel een stroom gevoelsenergie los te maken in mijn bewustijnssysteem en mezelf zo los maak van de realiteit en de realiteit misbruik om er meer van te maken dan het is.

  Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben te denken en geloven dat gewaarzijn positief of negatief ervaren kan worden in plaats mezelf te realiseren dat gewaarzijn als zelf in toepassing alleen staat - al een en dat als ik iets ervaar door iets of iemand buiten mij zo bijvoorbeeld als mensen die positief zijn in hun commentaar dat dit de creatie van bewustzijn is wat feitelijk ego is en ik zo mijn ego oplaad - en dus vergeef ik mezelf niet toegestaan en aanvaard te hebben te zien, realiseren en begrijpen dat ik mijn ego/geestbewustzijn oplaad aan wat mensen buiten mij zeggen of het nou negatief is of positief, opladen van het ego is opladen van het ego.

  Ik vergeef mezelf toegestaan en aanvaard te hebben niet te zien, realiseren en begrijpen dat een positief gevoel zoals mijn goedheid ontstaat uit de opbouw/verzameling/opeenstapeling van een grote hoeveelheid negatief gevoel gedurende langere tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt Martijn voor je uitgebreide feedback. Ik ga dit bestuderen en de verschillen in defenities die i gebruik onderzoeken op inhoud.

  BeantwoordenVerwijderen